måndag 24 oktober 2016

Borgå

Helt extempore bestämde vi oss för att göra nåt roligare än att städa på lördagen. Drog upp nr 4 från sängen och så styrde vi nosen mot Borgå . Gamla stan i Borgå hör till mina favoriter och längtade efter "fiilisen" man kan känna där.



Små härliga butiker , kullerstens gator , härliga gamla träbyggnader och atmosfären, ja allt detta kan man uppleva där. Är man tillräckligt tidigt ute en lördagsmorgon får man njuta av detta nästan allena , mänskoströmmarna vaknar i liv först efter halva dan. Njuter av dessa små gränder , av husen som alla ser olika ut , upplever att de har något att berätta oss. De har fått stå kvar fredade och detta gör mig så glad. Gillar hus som dessa ,  golven lite sneda och trapporna knarrar , de har en själ. Om ni förstår vad jag menar ? Så skall ett hus vara enligt mig , tror att vi skulle må så mycket bättre med lite drag i knutarna. Tacka vet jag yllesockor :)



Leksaksbutiken är ett paradis för alla , bara man har barnasinnet kvar . Tiden märks inte då man går omkring och tittar på alla de underbara "gammaldags" leksaker som där finns och alla små små prylar till dockhuset. Oj, bara prinsessan blir lite äldre , så vet jag vart vi kommer på besök :)
Inredningsaffärerna är ju nog lite farliga platser att besöka , finns så mycket härligt man skulle kunna spendera sina pengar på. En linne löpare blev det till mig själv , den skall dock bli en gardinkappa till köket. Just rätta gråa nyansen jag letat efter !
Hittade även  en och annan julgåva  , så trippen var lyckad på alla sätt och vis.

Min tur att ha mat på söndagen och då fick vi besök av en ny familjemedlem.  Nr 2 har länge drömt om att skaffa en hund och nu blev det av. En liten "strösselvalp" ( Jack Russel ) Lumi kom på fredagen . En liten snöboll som charmade oss alla ( gissa vem som oxå vill ha en sådan ) ♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar