söndag 28 augusti 2016

Äppel

Päppel , pirum parum puff...
Även äppel finns det massor i år, trädens grenar orkar knappt bära all frukt.
Själv har vi inte äppelträd, men som tur finns det i "släkten".
Har kokat mos i massor, rå saft dricker vi litervis och förstås äppelkaka. Det är aldrig fel med en ljummen kaka och vaniljsås.
Ett recept har följt med mig i 10-tals år, finns dokumenterad i "lilla blåa boken".
Boken där är alla hemliga recept finns.


 ÄPPELKAKA

3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl socker
75 smält smör 
1,5 dl mjölk
2-5st äppel

Blanda mjöl, bakpulver och socker.
Tillsätt smör och mjölk, blir en grynig massa.
(I det ursprungliga receptet skulle smöret smulas,
 men smält funkar lika bra)
Häll i en smord och bröad form.
Stick ner äpplen och strö socker, kanel på.
Klicka smör på.
In ugnen 225° i ca 30 min.


 

Super enkelt och gott 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar