måndag 4 juli 2016

Mini semester

Skulle till Kristinestad och Närpes på torsdagen och då jag skulle fara med egen bil, så tänkte jag slå två flugor i en smäll och ta en mini semestertripp med det samma.
Kollade först om H var intresserad att komma med och då svaret var ja, så var saken klar. Nr 3 och 4 var även med på noterna :)
Start 4.30 på torsdag morgon, bilen fullpackad med ungar, hund och diverse annat man kan tänka sig behöva. Vid sjutiden började kaffetanden göra sig påmind och så började letande efter raststället jag visste att skulle finnas precis bakom följande backe. Blev ex antal krökar , men till sist hittade vi det och kunde njuta av morgonmål på ett super vackert rastställe i ösregn :)
Sedan raka vägen till Kristinestad ( några hundrastningspauser) och under tiden jag jobbade, var de övriga och bla fiskade. En tur till Närpes på eftermiddagen och sedan var det ledigt.

Stugan var hyrd i Reposaari utanför Björneborg och dit kom vi passligt till kvällen. Superfint ställe och stugan uppfullde även våra krav ( läs fanns toalett / dusch).


Ljuvliga vyer överallt, flickorna tog sig ett kvällsdopp i det varma vattnet.

 


Följande morgon vaknade vi tidigt och styrde kosan mot Yyteri. När vi kom fram kunde vi konstatera att vi hade hela stranden för oss själva, inte en kotte fanns så långt ögat nådde. Flickorna simmade och vi satt med H och njöt, solen sken och en varm sommarvind svalkade.



Sedan mot Raumo och alla små härliga butiker som finns i gamla stan. Fick en demonstrtion i hur man knypplar och jösses säger jag ,vilken konst !
Längs en massa småvägar och trevliga affärer gick vägen hemåt igen.
Tror att man lugnt kan säga att trippen var lyckad :)



2 kommentarer:

  1. Låter som en underbar tur! Ofta blir de här lite spontana "hoppa-i-bilen" turerna de bästa :)

    SvaraRadera