söndag 6 mars 2016

Stockholm

På torsdagen var det äntligen dagen lilla gulle väntat på, kryssning med STORA BÅTEN. Tiger kappsäcken , Tikru , var packad och H plockade upp en gulle full av iver. Ännu nr 4 med och så styrde vi nosen mot hamnen , där " tomat-båten" väntade. Äventyret kunde börja.



Då man till näst fyller 4 är man i allmänhet mästare på att ställa frågor, så även vår lilla gulle.
Mumma - onko meidän uitava ? ( måste vi simma )
Mumma- kävelläänkö veden päällä ( går vi på vattnet )
Mumma- onko vedessä hai-kaloja? ( finns det hajar)
Mumma - miksi on jäätä ? (varför finns is)
Bara för att upprepa några :)
H och jag pratat finska med honom från första början och idag är han helt tvåspråkig. Vilken rikedom, helt gratis.


Väl ombord gick kvällen snabbt, lite mat, bollhav och efter det slocknade en trött liten gulle och när han vaknade var vi i Sverige . Detta förorsakade igen en våg av en massa frågor, tex varför heter det Sverige?


Ösregn hindrade inte oss från att ge oss ut på stan , packade lilla gulle i kärran och spände upp paraplyna. Nu skulle det absolut viktigaste ske - hitta en "tuliainen" , (alltså en present man hämtar då man varit på resa ) till lilla syster! Efter många om och men, hittade han den ; en glasboll med glitter och giraffen Sophie. Perfekt !
Han är så god ♡
Tillbaka till båten och nu var det buffé som gällde . Massor med god mat att njuta av i lugn o ro enligt mig , tråkigt enligt lilla gulle. Bollhav och de nya Legona var mycket mera intressanta och resten av kvällen var hans till 100% . Legotraktorer och dumpers byggdes och emellan en klunk cocis , till mammas stora fasa :)
Lördag morgon returnerades en trött,  men lycklig gulle till mamma. Hundarna hade tagits väl hand av Mommo , men oj så de var glada över att se oss.
Välförtjänt tupplur stod på agendan till följande
Zzz
Zzzz
Zzzzz

2 kommentarer:

  1. Jamen, alltså....alldeles ljuvlig resa ni haft! Och samtidigt tänker jag: när hände det här liksom? Var det inte alldeles nyss du stod där med en nyfödd dotter och jag med en grabb ännu i magen. Och nu, typ "ett par år" eller det måste ju vara ett par årtionden, senare är vi här??? När HÄNDE det här liksom? kram!

    SvaraRadera
  2. Det är endast ungarna som blir äldre , inte vi :)

    SvaraRadera