onsdag 14 december 2016

A dream come true

En dröm jag haft sedan måna många år uppfylldes senaste vecka -fick se Venedig <3
Start tidig måndag morgon , med mellan landning i Amsterdam. Alperna visade sin finaste sida

Breathtaking view!

Framme på Marco Polos flygfält hoppade vi på "vattenbussen" och farten på den hette duga . Plötslig avtar farten och vi glider in i en kanal. Känslan är sagolik, overklig. Sitter helt tysta och är förstummade av skönheten som omger oss. Vi är i Venize !
Hotellet Dei Dragomanni, finns vid en pyttesmal gränd , endast ett husnummer för oss till rätt ställe. Litet och mysigt hotell, med super service.


Genast ut och kolla på allt som finns. Kanalerna är magiska, förtrollande och mystiska. Känner mig som Alice i underlandet. Byggnaderna viskar om förgångna tider, blandat med  dagens vardag.
Katedral klockorna ringer morgon och kväll . Hur underligt det än låter , så inger de ro och en trygghetskänsla. Nåt bestående finns trots allt kvar i denna värld.

Vi tar en tågtur till Verona och åker genom vackra landskap, vinodlingar och bergsluttningar. I Verona gällde det förstås att beundra balkongen där Julia väntade på sin Romeo.

Romeo ♡ Julia
Venedig kan man faktiskt se hela staden genom att promenera, nr 2s mobil räknade steg /km och under hela resan blev det ca 70 km . Inte illa, men ryggen gillade nog det inte :( Enda gången vi tog Vaparetton var då vi åkte till Murano, känd för sina glasbruk.
Venedig är indelad i 6  stadsdelar " sestieri " och vi besökte dem alla. Lyx, vardag och förorter, alla med en egen charm. Nr 2 super på att läsa karta , så jag kunde bara gå omkring och njuta. Genast när mörkret lade sig, ändrade karaktären och atmosfären. Inte skrämmande, men nåt spökligt lade sig över staden. Kanalerna inte upplysta och ibland hoppade man lite till då det hördes "svisch" och en gondol gled förbi.



En helt annan livsstil omgav oss och fick mig igen att fundera. Varför skall butikerna här vara uppe dygnet runt? Vart har vi så bråttom? Varför pratar vi inte med varandra? Ta hänsyn ? Säga tack o gokväll ? Säkert finns det problem i det italienska samhället oxå, men livsinställningen är nog mycket mera positiv.
Fredagkväll dags för hemfärd - hjärtat lämnade jag dock kvar i Venedig.









2 kommentarer:

  1. Så vackert, och så sant med det där om en annan sorts mentalitet. Aldrig fel med en härlig resa! Och dina fina ord till H i förra inlägget! Undra på att han överöser dig med fina saker från sin snickarbod. Har du tänkt på hur otroligt kreativa ni är - båda två. Din handarbetstalang är ju något helt otroligt! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brukar säga att H är min "lottovinst", den största som nånsin utdelats <3

      Radera