tisdag 3 oktober 2017

Brunch

Mina föräldrar bjöd hela kompaniet på brunch på lördagen och då vi är 13 st , så har de "out sourced " detta . I somras besökte vi Hämeenkylän kartano och nu var Backas herrgårds restaurang  i turen .
Området ligger helt i granne till köpcentret Jumbo, men det är som att komma 100 år bakåt i tiden. Man har tagit vara på allt det gamla och lyckats skapa en rogivande lantmiljö , mao nåt som passar mig perfekt.  Kunde ha gått omkring i evigheter i den vackra parken och beundra träden som hösten färgat och kollat på alla de fina planteringar som fanns.



Även inne i restaurangen har man satsat på gammaldags stil och renoverat huset genom att respektera husets karaktär och atmosfär. Servicen var vänlig och maten super god . Själva restaurangen rymmer inte så många gäster , bruncherna serverar de endast på lördagar så det lönar sig att reservera bord. Kan varmt rekommendera ett besök .
Små gullena hoppade in i vår bil efter brunchen , det var "yöky" ( övernatt ) i turen . Mamma och pappa skulle försöka få de sista listerna på plats , går lättare utan små hjälpredor. Jag o H älskar att promenera omkring i skogen och detta har vi lyckats att få gullena att även gilla . På med hemma kläderna och ut i skogen , små korgar på varsin arm. Vi plockade en massa potatis = kottar , vackra blad ,  små kvistar och så beundrade vi flugsvampar på avstånd . Den vet båda att är farlig då den är röd,  duktiga gullen ☺ Hemåt gick stigen via en djungel ( massor med små träd ) och då såg vi både apor och krokodiler ! Inte illa .


Söndag regnade det det och då kunde vi som tur pyssla av det material vi plockat i skogen .  Lönnbladen blev till en vacker bukett till mamma och så fick hon även ett kort som de fick själva pyssla . Lim fanns det säkert mera på bordet och händerna än på kortet , men strunt i det för roligt var det.



Mamma blev jätte glad ❤




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar