fredag 22 november 2019

Vardagsmat


Alltid nu och då ringer nr 3 och frågar efter matrecept. Det gäller speciellt 2 st som länge funnit med på vår matlista, hönsgratäng och medvurtsgryta. Tänkte att om jag nu skriver ner dem här så hittar hon dem lätt och kanske även nån annan får ett tips på ett par supergoda maträtter.
Varifrån dessa ursprungligen har kommit , minns jag ej , men i mitt häfte har de funnits i säkert i 25 år . Under årens lopp har de blivit modifierade från det ursprungliga receptet och ibland så byter jag ut nån ingrediens , då jag glömt att köpa just det riktiga.
Familjen består nuförtiden av 14 personer och alla utom den allra minsta äter dessa med god aptit. Båda helt vanliga vardagsrätter , som jag brukar laga minst en gång i månaden J
Börjar fast med gratängen

Så här ser det ursprunliga receptet ut 

Brukar dock följa regeln "man tager vad man haver " .
Idag blev det så här

Broilergratäng
500 gr hönsfilé
4 dl ris
riven ost
matgrädde
kryddor ; cyrry, paprika, salt , peppar
chili + lite fond

                               
 Hönan i mindre bitar , stek dem och koka riset med hönsbuljong. 
Blandar kryddorna i matgrädden och häller allt i ugnsformen.
 Riven ost och in i ugnen 200 grader , ca 30 min.




Enkelt o lätt .
 Super gott med vinbärs gelé.

Varsågoda !




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar