torsdag 18 oktober 2018

Aten

att stiga upp en måndag kl 03 låter inte helt fiffigt, men om destinationen är Aten så blir det bättre.
Kl 6 upp i luften mot München. Över Europa låg en mega dimma och vi flög runt ett par varv, för att plötsligt känna hur hjulen tog i marken. Helt otroligt att man kan landa ett plan utan se ett skvatt!



Ett par timmar senare landade vi dock i ett soligt o varmt Aten. Lite bekväm får man ju vara , så vi tog taxi till hotellet.
Coral Hotel , svit på översta våningen med vy ut mot Medelhavet. Snyggt hotell , gott morgonmål , jaquzzi och solterass :)





7 km in till centrum,  men spårvagnen rakt utanför.  5 dagars kollektivbiljett kostade 9 € ! Allt funkade punktligt och snyggt , undrar varför detta inte funkar här hemma ?




Engelska funkade överallt, grekerna vänliga och hjälpsamma.
Tidigt nati nati pga den tidiga starten , för att vakna kl 5 då jag var helt säker på att Mimmi hoppade ner från sängen ?? Golvet knarrade alltid på morgonnatten av nån jäkla anledning och det
lät precis som om nån gick omkring. Jestas så rädda vi blev första gången !


Akropolis stod som första på vår to-do lista och denna gång blev jag inte besviken , vilket jag blev då jag såg Colosseum :) Högt uppe på en kulle står Akropolis och påminner oss om antikens historia.
För mig som historia alltid varit ett favorit ämne , var detta en stund av lycka. Man kunde känna historiens vingslag och samtidigt kände man sig väldigt ödmjuk. Tänk att man förstått bevara detta och att det inte blivit total förstört under tex andra världskriget ???
Pantheons tempel högst uppe var sagolikt vacker , jag bara sög intryck i mig som en svamp .






Promenerade en massa omkring runt i centrum, satt ute på trevliga restauranger / cafén och bara njöt.
Tex av en god kopp cappucino , en drink och för att inte tala om glass :)
detta var baby size :)

vilken ljuvlig fiilis då man kunde sitta ute ännu sent på kvällen !

Vi gjorde en utflykt till ön Aegina. Först med metro till Pireus,  Medelhavets största hamn och full med kolossala fraktfartyg . Vårt efternamn fick folk att småle :) , Hellen kommer de facto från Grekland ursprungligen .



Meningen var att vi skulle besöka en liten ö , Moni , där det bor en massa djur allena , men såklart var det just idag som inga båtar gick dit :( Nå ingen panik, ön största stad bjöd på vackra vyer och småbutiker att spendera tiden i. Tillbaka på hotellet simmade och solade vi uppe på solterassen, för att senare åka in till centrum för att äta.


En massa annat att gjorde vi under veckan, alltid lika härligt att åka med nr 2 på resa .




Tack min älskling 💕





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar