fredag 20 juli 2018

Hur går tiden

så snabbt under semestern ? Halva tiden spenderad och bara hunnit med en bråkdel på min to-do lista ( som man inte skulle få ha ) . Vädret har varit härligt , njaa pikulitet mindre värme kunde nog oxå ha räckt till mig. I 32 graders hetta så rensar man nog helst inte blomrabatter eller gräver upp trädrötter. Har testat och det var nog inget att rekommendera , men hade bestämt att göra det så då gör man det :) Hur var det nu igen... för dumt huvud får kroppen lida !




Nån som verkligen kan sägas avsky detta väder är H , han blir som en kombination att ett ilsket bi och en björn som blivit väckt ! Knappt man vågar säga hej till honom . Han lider av värme och kan inte göra ett skvatt om det är över +20 grader . 


dessa kunde jag leva på hela sommaren

Undrar varifrån uttrycket  "ilsket som ett bi " kommer ? Var just i går på leffa med gullena och vi såg på Biet Maja . Ett sötare och snällare bi får man leta efter :) Lika selektiv hörsel och eget huvud som gullena hade hon , mao en liten sötnos.
Gullena har talat hela våren om att mumma & mofa måste komma yökky ( sova övernatt ) hos dem , så nu har vi sovit över i deras bastu/ gäststuga. Badat bastu , plaskat i bassängen och haft kvällsmåls picnic ute på gräsmattan. Vilken succé ! Längre en så behöver man inte åka på semestern.




En trip till Hangö med H har jag hunnit med. Min längtan efterhavet blir bara större år för år , älskar det mest av allt i naturen . Saltdoften, svalkande bris och friheten = lycka för mig. En tanke har börjat gro , vi får se om /när den bär frukt. Sol & sommarvind bjöd Hangö på , en superskön dag. Nåt att minnas i november slasket.
här kunde jag sitta en hel dag och bara titta ut över horisonten


Igår fyllde gulle 1.1 6 år , en fin liten kille som skall börja förskolan. Till traditionen hör att vi genast på morgonen grattar honom med egen bakelse & limuflaska , så även igår. Vilken lycka att ha dessa i vårt liv .På veckoslutet blir det födisfest för lilla gulle och  party för hans pappa  . Vår finaste svärson fyller jämt och vi skall fira honom för hela slanten. En MASSA fixande hela veckan och nu hoppas vi verkligen på att vädergudarna skulle vara med oss i morgon.  90 st mänskor skall trivas ute :) Mera om detta nästa gång, nu gäller det att trolla 15 kg potis till potissallad !





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar